خبر عکس از خبرگزاریهای رسمی ایران

خبر عکس از خبرگزاریهای رسمی ایران

خبر عکس از خبرگزاریهای رسمی ایران
خبر عکس از خبرگزاریهای رسمی ایران

خبر عکس از خبرگزاریهای رسمی ایران

خبر عکس از خبرگزاریهای رسمی ایران

'تبلیغات در برنامه کودک' و 'آسیب‌های تسهیلات بانکی' را در سیما به مناظره بگذارید

حجت الاسلام و المسلمین مهدی ماندگاری صبح امروز در موسسه سیره شهدا قم، در کنفرانس خبری به تبیین انتقادات چند روز گذشته خود به صدا و سیما پرداخت.

وی درباره انتقادات خود عنوان کرد: رسالت یک مبلغ تبیین معارف الهی است. برای تبیین معارف الهی نه اجازه کسی لازم است و نه ترس از کسی. صریح آیات قرآن این است که مبلغ در راه تبلیغ از کسی جز خدا نترسد.قوام نظام جمهوری اسلامی ایران به اقامه معروف و از بین بردن زمینه منکرات است. اصلا تفاوت نظام اسلامی با نظام طاغوت همین است که در نظام اسلامی معروف قانونی است و منکر قاچاق است، ولی در نظام طاغوت منکر قانونی است و معروف قاچاق است. امام حسین علیه السلام کشته

مسئولین به تعبیر بنده برای تامین نیازهای مالی صدا و سیما فرهنگ فروشی می کنند. این یعنی تسلط نظام اقتصادی بر دانشگاه فرهنگی. این یعنی اینکه هر کس پول بدهد می تواند فرهنگ خودش را به خورد مردم بدهد.

و شهید امر به معروف ونهی از منکر اند. بالاترین منکر را حاکمیت یزید و بنی امیه اعلام کردند و بالاترین معروف را حکومت ولی خدا معرفی کردند.

ماندگاری افزود: امام خمینی (ره) یک مدال به سینه صدا و سیما زدند که صدا و سیما یک دانشگاه عمومی است. دانشگاه هم خوراک فکر به مردم می دهد. در واقع صدا و سیما یکی از فرهنگ سازان جامعه است. مقام معظم رهبری نیز فرموده اند که فرهنگ به منزله هوای یک جامعه است. در واقع فرهنگ بستر ساز است. خلاصه اینکه جایگاه امر به معروف و نهی از منکر در اندیشه اسلام ناب و در نظام اسلامی و در هدایت و صیانت اجتماع جامعه مورد توجه قرار گرفته است. با توجه به این سه جایگاه در برنامه سمت خدا در روز چهارشنبه ۱۴ اسفند ماه، بحثی در پاسخ به سئوالی که تقاضا کرده بودند که چرا وقتی ما از سیر وسلوک می پرسیم شما به بانکها و صدا سیما انتقاد می کنید؟ من در پاسخ گفتم، وقتی خوراک جسم و روح مسموم شد سیر و سلوک راهش مسدود می شود. صدا و سیما خوراک دهنده فکر است و صدا و سیما خوراک دهنده جسم است. ما به این مسیرها انتقاد داریم. سیستم بانکها با وجود عقود اسلامی ای که دارند، ولی در اجرا عقود اسلامی به آن گونه ای که باید اجرا نمی شوند، و اینکه تسهیلات بانک ها خانه مان سوز شده و مردم را دارد به خاک سیاه می کشاند. ربا به شکل های دیگری متاسفانه ظهور و بروز پیدا کرده است.

به گفته وی "سیستم صدا و سیما مروج فرهنگ های غلط است، بد حجابی رابطه دختر و پسر، تجمل گرایی، مصرف گرایی و ابتذال فکری و فرهنگی را در بعضی از برنامه ها دنبال می کند، شاخص حمله مان به نوع تبلیغات بازرگانی به ویژه در برنامه های کودک

آیت الله جوادی آملی هم تایید فرمودند این مطلب را به صورت کلی. ایشان فرمودند که ربا کمر اقتصاد را می شکند و در ادامه تاکید کردند در برنامه آنچه که عنوان شده که صدا و سیما یک دانشگاه است کاملا درست است.

و نوجوان، که طبق آئین نامه مصوب سال ۸۳ صدا و سیما قبل و بعد و حین برنامه های کودک و نوجوان پخش پیام بازرگانی ممنوع است. اما مسئولین به تعبیر بنده برای تامین نیازهای مالی صدا و سیما فرهنگ فروشی می کنند. این یعنی تسلط نظام اقتصادی بر دانشگاه فرهنگی. این یعنی اینکه هر کس پول بدهد می تواند فرهنگ خودش را به خورد مردم بدهد. بانک ها هم می گویند ما چون به مردم سود می دهیم لذا باید از مردم هم سود بگیریم."

ماندگاری در پاسخ به اینکه برای حل این مشکلات چه باید کرد، افزود: نیازمند همت مردم و مسئولین هستیم، در همت مردمی پیشنهاد می دهیم که مردم از سیستم بانکی سود کمتری بخواهند تا آنها هم سود کمتری بگیرند. ترویج فرهنگ قرض الحسنه در بانگها و صندوق های قرض الحسنه فامیلی از راهکارهای خوب برای حل این مشکل است. در بحث صدا و سیما گفتیم مردم شاید لازم باشد در ایام عید فیلم و سریال کمتر ببینید ولی ناراحت نباید بشوید تا نیازی نباشد برای تامین نیازهای مالی سیما دست به سوی نظام سرمایه داری دراز شود. از طرفی هم مسئولین تخصیص بودجه و شورای عالی فرهنگی و حتی مردم، همانگونه که محافل مذهبی را کمک می کنند، صدا و سیما را هم به عنوان یک سنگر فرهنگی حمایت مالی کنند.
در پیامی که آمده بود نوجوانی نوشته بود که ما حاضریم پول توی جیبی مان را بدهیم ولی فرهنگ غلط به خورد ما ندهند. ما در زمان جنگ پول نفت را استفاده کردیم برای جنگ ولی آنچه که به بچه های جنگ نیرو می داد آن تخم مرغی بود که آن پیرزن روستایی برای رزمنده ها می فرستادند. همت مردم به نظر من در نگاه مسئولین جا نیفتاده است. به طور مشخص یک تقاضایی داشتیم اینکه در برنامه

به نظر من اختلاط در عروسی ها را صدا سیما باب کرده است. در فیلم ها اختلاط با حجاب نشان می دهد ولی در عروسی های واقعی بی حجاب باب می شود. رابطه دختر و پسر را صدا و سیما باب کرده است. شما در فیلم ها بیایید بانوی خانه را با حجاب کنید و کلفت خانه را بی حجاب کنید، اگر این کار را بکنید آیا کسی بی حجاب دیگر در خیابان می آید؟ ولی در فیلم ها بانوی خانه بی حجاب و کلفت خانه با حجاب است.

مناظره جمعه یک برنامه در خصوص تبلیغات در برنامه کودک و نوجوان صدا و سیما بگذارند. ببینیم کدام مکتب و دینی اجازه می دهد که در برنامه کودک و نوجوان برای کودکانی که قدرت تشخیص ندارند خوراک فکری دهند. یک برنامه هم برای بحث کارشناسی در تسهیلات بانک ها بگذارند. یک مقداری حرف و حدیث هایی درست کرد و خط و نشان هایی درست کرد در برنامه، ما اعلام کردیم اگر کار ما و آنچه که گفته شده است طبق دین و قرآن نیست، بنده متعهد می شوم آنچه که در برنامه زنده اعلام کردم در برنامه زنده هم عذر خواهی می کنم. ولی اگر حق است کسی از هیچ کس نترسد و ابائی نداشته باشد. ما می خواهیم این امید تاثیر امر به معروف و نهی از منکر در مردم زنده شود. مردم اگر ببینند این تذکرات به ثمر نشسته امیدوار می شوند به تاثیرات امر به معروف و نهی از منکر.

وی افزود: آیت الله جوادی آملی هم تایید فرمودند این مطلب را به صورت کلی. ایشان فرمودند که ربا کمر اقتصاد را می شکند و در ادامه تاکید کردند در برنامه آنچه که عنوان شده که صدا و سیما یک دانشگاه است کاملا درست است. ما در برنامه صدا و سیما را محکوم نکردیم بلکه کپی برداری از رسانه غربی را در صدا و سیمای جمهوری اسلامی را محکوم کردیم. همچنان که امام فرمود ما با سینما و تلوزیون مخالف نیستیم بلکه با فساد و فحشا مخالفیم.

به گفته این استاد اخلاق "این چراغ امید را باید در مردم روشن کرد، که می توان با امر به معروف بسیاری از مشکلات و مسائل را حل کرد. باید ایمان به تاثیر گذاری امر و نهی داشته باشیم. در پیام هایی که به بنده می دادند تعبیری استفاده می کردند که بالاخره یک شیر پاک خورده ای پیدا شد که حرف های ما را بزند. مردم تصورشان این بود که کسی جرات امر به معروف ندارد. خداوند به مبلغ جرات داده است، و امیدواریم که خدا توفیق بدهد که به یک نتیجه ای برسیم. ما می خواهیم مردم همانگونه که در جنگ وارد میدان شدند در این زمینه هم وارد عمل شوند. حضرت می فرماید بهترین نعمت های نظام اسلامی این است که مردم برای انجام گناه زمینه نداشته باشند. ما نمی خواهیم صدا و سیما برای مردم بستر گناه ایجاد کند. به نظر من اختلاط در عروسی ها را صدا سیما باب کرده است. در فیلم ها اختلاط با حجاب نشان می دهد ولی در عروسی های واقعی بی حجاب باب می شود. رابطه دختر و پسر را صدا و سیما باب کرده است. شما در فیلم ها بیایید بانوی خانه را با حجاب کنید و کلفت خانه را بی حجاب کنید، اگر این کار را بکنید آیا کسی بی حجاب دیگر در خیابان

برنامه سمت خدا نشان داد که هر وقت مردم را برای دفاع از دین و انقلاب فراخواندند مردم از مسئولین زودتر می خواهند آید. مردم برای دفاع از دین و انقلاب حقوق نمی گیرند ولی مسئولین می گیرند.

می آید؟ ولی در فیلم ها بانوی خانه بی حجاب و کلفت خانه با حجاب است."

به گفته وی "این بستر هایی است که صدا و سیما ایجاد کرده است. البته آقای ضرغامی در سی و پنجمین برنامه دین و افق رسانه هم از برنامه تشکر کرده اند و هم از جریان امر به معروف و نهی از منکر حمایت کرده اند. "

ماندگاری درباره اینکه آیا از کنار گذاشته شدن از سیما نمی هراسید؟، گفت: اولا یقین دارم که مسئولین صدا و سیما این کار را نمی کنند، چرا که مسئولین صدا و سیما متدین هستند و بنا بر استناد بر آیات و روایات اینگونه اعمال درست نیست. در ضمن ما از حذف هم نمی ترسیم. اگر حذفی هم صورت بگیرد، ما ابائی نداریم. می گویند به آیت الله غروی کاشانی به یکی از تیمسارهای ساواک می گوید که اگر می خواهید مرا بکشید که نهایتا باعث راحتی من می شود، اگر می خواهید مرا به زندان ببرید آنجا جای استراحت است، اگر می خواهی به تبعید بفرستی که آنجا هم جای سیاحت من است. ما قائل هستیم همان خدایی که بستر برنامه سمت خدا را برای ما فراهم کرد این بستر اگر از ما گرفته شد بستر بهتری خداوند برای مان فراهم می کنند. اگر همه بیایند دلسوزان بیایند و رهبری را از غربت در بیاوریم، ما در آینده مشکلی نخواهیم داشت در خصوص این مباحث حاشیه ای.

وی درباره تفاوت این انتقادات خود با انتقادهای دیگری که از صدا و سیما شده است، عنوان کرد: در این انتقاد خیلی صریح و بی ابهام انتقاد مطرح شده است. ما گفته ایم طبق صریح آئین نامه و طبق دستورات دین حذف برنامه تبلیغات از برنامه های کودک و نوجوان صورت بگیرد. در یکی از برنامه های

مردم برای دفاع از دین و انقلاب حقوق نمی گیرند ولی مسئولین می گیرند. مردم این گونه هستند که وقتی مادر شهید النگو و طلا به جبهه تحویل داد گفتند بیا قبض بگیر، گفت فرزندم را دادند قبض نگرفتنم

مناظره شبکه یک به بررسی تبلیغات در برنامه کودک پرداخته شود، و در برنامه ای به آسیب های برخی از تسهیلات بانکی بپردازند.

وی افزود: ما انتقاد را در برنامه سمت خدا از سه سال قبل شروع کردیم، در اعتراض به برنامه خنده بازار. وقتی که خنده بازار شروع کرده بود به مسخره کردن افراد من در آنجا گفتم که مسخره کردن حرام بین است. گفتن ما از افراد رضایت گرفتیم، گفتم حق الناس را حل کردید، حق الله را چطور حل می کنید؟ علاوه بر این شما دارید فرهنگ سازی غلط می کنید و جرات به جامعه می دهید برای تمسخر دیگران. لذا ما از سه سال پیش شروع کردیم امر به معروف و نهی از منکر در رسانه را. امام یادمان داد که ما مامور به انجام وظیفه هستیم نه کسب نتیجه.

به گفته ماندگاری "برنامه سمت خدا نشان داد که هر وقت مردم را برای دفاع از دین و انقلاب فراخواندند مردم از مسئولین زودتر می خواهند آید. مردم برای دفاع از دین و انقلاب حقوق نمی گیرند ولی مسئولین می گیرند. مردم این گونه هستند که وقتی مادر شهید النگو و طلا به جبهه تحویل داد گفتند بیا قبض بگیر، گفت فرزندم را دادند قبض نگرفتنم."

ماندگاری در پایان عنوان کرد: "به اتفاق کارشناسان محترم برنامه سمت خدا برنامه ای داشتیم نامه ای را به مدیر محترم صدا و سیما آماده کرده ایم، که امیدواریم با توجه ویژه ایشان روبرو شود، از شما هم می خواهم در گسترش فرهنگ سازنده امر به معروف و نهی از منکر با جدیت تلاش کنید. در آخر می خواهم عرض کنم که صدا و سیمای ما در تراز جمهوری اسلامی ایران که می خواهد تمدن ساز اسلامی باشد نیست. همه باید در این عرصه همت کنند. هم مردم و هم مسئولین."

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد